ال ای دی
0

لامپ فلورسنت چیست؟

لامپ فلورسنت چیست و چه کاربردی دارد؟

لامپ فلورسنت و تاریخچه آن به سال های پیش باز می گردد. تقریباً ۷۰ سال از تولید اولین نمونه های لامپ فلوسنت می گذرد. این محصولات بهره نوری زیادی دارند. به همین دلیل در بسیاری از مجموعه ها مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع لامپ فلورسنت

لامپ فلورسنت یا لامپ مهتابی در اشکال و نیز در توان های مصرفی مختلفی تولید می شود.

اشکال رایج آن شامل دو مورد می باشد:

1) رشته‌ای (فشرده) با مشخصات زیر:

  • مناسب برای نصب درون سرپیچ
  • نور متمرکز

2) لوله‌ای (خطی) با مشخصات زیر:

  • نصب به وسیله بالاست مهتابی
  • نور پراکنده و خطی
  • بر مبنای اندازه قطر دارای چهار مدل T12(قطر38 میلی متر)، T10(قطر32 میلی متر)، T8(قطر26 میلی متر) و T5(قطر16 میلی متر) می باشد.

لازم به ذکر است لامپ مهتابی های نام برده شده همگی در فروشگاه اینترنتی ایزی نور موجود می باشند. برای مشاهده و اطلاع از قیمت آن می توانید به سایت ایزی نور مراجعه نمایید.

مزایا و معایب لامپ فلورسنت

شما فکر می کنید مزایا لامپ فلورسنت بیشتر است یا معایب آن؟

مزایای لامپ های فلورسنت

  • بهره وری انرژی: در مقایسه با لامپ های رشته ای، لامپ های فلورسنت می توانند همان مقدار نور یا لومن را با استفاده از انرژی ورودی کمتر تولید کنند. لوله ها و لامپ های فلورسنت درجه مسکونی و تجاری، از جمله لامپ های فلورسنت فشرده یا لامپ های CFL، می توانند 50 تا 100 لومن در هر وات تولید کنند. در همین حال، یک لامپ رشته ای معمولی 16 لومن در هر وات تولید می کند. این مزیت منجر به کاهش مصرف برق و هزینه می شود.
  • طول عمر عملیاتی بیشتر: یکی دیگر از مزایای لامپ های فلورسنت طول عمر آن
    •  انتشار و توزیع بهتر نور: لامپ های فلورسنت منابع نور بزرگتری نسبت به لامپ های رشته ای هستند. علاوه بر این، اکثر لامپ ها یا لوله های فلورسنت به راحتی نور را پخش می کنند.  پخش نور منجر به توزیع بهتر روشنایی در یک منطقه خاص می شود. در مقابل، لامپ‌ های رشته‌ ای منابع نوری کوچک‌ تری هستند. نور منتشر نشده‌ ای تولید می‌ کنند که از تابش خیره‌ کننده و روشنایی ناهموار آشکار می‌ شود.
    •  تولید گرمای کمتر: لامپ های رشته ای گرمای بیش از حد زیادی تولید می کنند زیرا انرژی ورودی زیادی مصرف می کنند. از این رو، یکی دیگر از مزایای لامپ های فلورسنت تولید گرمای کمتر به دلیل مصرف انرژی کارآمد آن هاست. لامپ های فلورسنت معمولی مانند CFL ها 22 درصد انرژی ورودی را به نور مرئی تبدیل می کنند. در حالی که لامپ های رشته ای تنها از 5 درصد انرژی ورودی برای تولید نور مرئی استفاده می کنند و 95 درصد باقی مانده به گرما تبدیل می شود. این مزیت بیشتر به مزایای دیگری مانند راحتی و کاهش هزینه تهویه مطبوع و تهویه منتقل می شود.

    معایب لامپ های فلورسنت

    • گران: لامپ های فلورسنت نسبتاً گران تر از لامپ های رشته ای هستند زیرا ساخت آنها پیچیده تر است. با این حال، با توجه به بهره وری انرژی و طول عمر، آنها به طور کلی مقرون به صرفه تر هستند. توجه داشته باشید که لامپ‌ های ال‌ ای‌ دی گران‌ تر هستند. اما انتظار می‌ رود به دلیل فرآیند های ساخت بهتر و افزایش تقاضا، قیمت آن ها نزدیک به سطح لامپ‌ های فلورسنت کاهش یابد.
    • مسائل بهداشتی و زیست محیطی: یکی از معایب قابل توجه لامپ های فلورسنت، مستعد بودن به نشت شیمیایی است که می تواند محیط را آلوده کند و بر سلامت موجودات در معرض از جمله انسان تأثیر بگذارد. شکستگی لامپ می تواند منجر به نشت مقدار کمی جیوه شود. جدا از خطرات شیمیایی، لوله های فلورسنت و لامپ های دارای بالاست مغناطیسی معمولاً سوسو می زنند. این سوسو زدن همراه با انتشار اشعه ماوراء بنفش ممکن است برای افرادی که به نور حساس هستند مشکل ساز باشد. افرادی که مبتلا به اوتیسم، صرع، سردرد مزمن، لوپوس و سرگیجه هستند.

    هاست. یک لامپ فلورسنت معمولی 10 تا 20 برابر بیشتر از یک لامپ رشته ای دوام می آورد. به طور خاص، لامپ های فلورسنت دارای طول عمر عملیاتی 6000 تا 15000 ساعت هستند در حالی که لامپ های رشته ای تنها 1000 ساعت دارند. یکی از مزایای قابل توجه استفاده از لامپ های فلورسنت به دلیل طولانی تر بودن مدت زمان عملیاتی آنها، کاهش زمان و هزینه مرتبط با تعویض و نگهداری است.

 

در پایان شما می توانید برای خرید کالاهای خود در زمینه برق و روشنایی به سایت رایا چراغ پارس مراجعه نموده و از محصولات آن دیدن نمایید.

Tags: ال ای دی

<h4>More Similar Posts</h4>

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up